Referenties

De zwangerschapscursus van de Blije Zwangere met Mark en Lisella  heeft me geholpen mijn bevalling met vertrouwen tegemoet te zien. Door de lichte yogaoefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie die we tijdens de cursus geoefend hebben toe te passen tijdens mijn bevalling, verliep deze goed en spoedig. Ik was in staat om me te ontspannen, mentaal en fysiek open te stellen en kon zo ‘geheeld’ aan het ouderschap te beginnen.

Het is nu bijna een jaar geleden dat ik de zwangerschapscursus van Mark en Lisella gevolgd heb en ik denk dat ik nu pas goed kan overzien hoe de cursus me geholpen heeft.

Allereerst zijn de lichte yogaoefeningen fijn om pijntjes en ongemakken tijdens je zwangerschap te verlichten, maar ook na de bevalling kwamen deze oefeningen soms van pas als in mijn nog herstellende lichaam nog niet alles het weer naar behoren wilde doen.

De reden dat ik de cursus ben gaan doen is om me voor te bereiden op de bevalling van mijn eerste kindje. Mijn bevalling ging heel goed en een tijd schreef ik dit voor een deel toe aan geluk, maar ik denk inmiddels niet dat dit er erg veel mee te maken heeft gehad. Ik was er fysiek en mentaal klaar voor; in goede conditie en goed voorbereid kon ik aan een zware, maar prachtige dag beginnen.

Tijdens een van de lessen had Mark het erover dat het fijn is als je, voordat je een kind krijgt, weer geheeld bent van je trauma’s uit je jeugd. En dat begrijp ik nu heel goed; je kind spiegelt zich aan jou als ouder, en hoe meer jij als ouder in balans bent en jezelf kent, hoe beter je er voor je kind kunt zijn. 

Een paar nummers van de muziek waar we tijdens de cursus oefeningen op deden, beluisterde ik veel tijdens de laatste dagen van mijn zwangerschap, tijdens de bevalling en nu nog soms, als ik – of mijn kindje – even een moment van rust nodig heb. Het zorgt op een makkelijke en snelle manier voor een fijne, rustige sfeer in huis.

Ik kijk met veel liefde terug op de weken tijdens de cursus waarin ik mentaal gegroeid ben en mezelf weer wat beter heb leren kennen. 

Ik ben ervan overtuigd dat deze cursus een positieve bijdrage aan mijn zwangerschap en bevalling heeft geleverd en daar pluk ik nu nog en steeds meer de vruchten van.

Lotte

Na 5 turbulente eerste maanden, was ik de laatste periode van mijn zwangerschap opzoek naar balans en rust. Ik moest mezelf, na een tijd vol heftige en verdrietige gebeurtenissen, terug vinden en zorgen dat mijn kindje niet de dupe zou worden van mijn stress en emotie. Ik kwam terecht bij de zwangerschapscursus van Mark en Lisella. Door middel van hun persoonlijke sessies en aandacht kon ik mezelf weer herpakken. Wekelijks volgde ik hun klasje, waarin persoonlijke gesprekken gevolgd werden door begeleide meditatie en afgesloten met kaarten en/of aroma therapie.  Innerlijke rust, groei en contact met je kindje stonden tijdens deze bijeenkomsten centraal. Een hele rustgevende afsluiting van de week. Op het einde van mijn zwangerschap heeft Lisella mij gemasseerd en contact gezocht met mijn baby, heel ontspannend en geruststellend. Ondanks de heftige tijd en alle strubbelingen kan ik nu toch terug kijken op een goede zwangerschap en ga ik mijn bevalling vol vertrouwen tegemoet. Ik ben blij dat ik Mark en Lisella ontmoet heb en kan de zwangerschapscursus en -massages van harte aanbevelen. Groetjes, F.

“Iedere week keek ik weer uit naar de lessen van Lisella en Mark. Het was genieten om in alle hectiek van het dagelijks leven echt de tijd te nemen voor jezelf (en de baby). Door de meditaties ontstond er ruimte in mijn hoofd, was ik ontspannen en stond ik meer in contact met mijn lichaam en baby in mijn buik. Het was een prachtige ervaring om zo bewust te genieten van deze bijzondere tijd. Ik kan het iedereen aanraden!” Sophie